Conditii de acordare a garantiei

               

                Garantia se solutioneaza la sediul Base Trading SRL prin repararea sau inlocuirea produsului defect. Garantia este solutionata in maxim 15 zile de la receptionarea produsului in service.

                Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.G. 130/2000. Acestea se pot returna, in ambalajul original si in aceeasi stare in care au fost receptionate, in termen de 14 zile de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv (in cazul clientilor personae fizice).

                Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi tip de serviciu cu care s-a facut expedierea. Base Trading SRL va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 30 de zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport. Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri,  folosite etc.

                Conditiile de garantie sunt in conformitate Legea 449/2003 si O.G. 21/1992. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect , impreuna cu accesoriile aferente, copiile de pe factura fiscala si certificatul de garantie. In cazul in care produsele ajung neinsotite de aceste documente, produsele vor fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

                 Pentru imprimante/multifunctionale second-hand/refurbished sunt considerate consumabile cartusele si partile componente ale acestora, role, cilindrii etc, parti ale imprimantelor care au actiune mecanica pot avea uzura fizica, care se consuma in timp si care necesita mentenanta constanta (ex curatarea rolelor, etc). Toate acestea au garantie 30 zile de la data achizitiei. Dintre consumabile amintim: cartuse, chipuri, cilindri de orice fel, role de orice fel, reziuale si componente alea acestora, cuptoare, fusere, capete de citire, senzori, si alte parti adiacente acestora si care se incadreaza in cele de mai sus descrise. Partile componente al imprimantelor care au garantie 12 luni sunt placa de baza sau componenete ale acesteia, sursa si componente ale acesteia, anumite componente ale unitatilor de fax, scaner, etc cele care nu au actiune mecanica si a caror functionare nu are uzura fizica sau murdarire cu praf, toner.

                Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesniteetichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (tensiuni de alimentare necorespunzatoare, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), setari si instalari incorecte, surse defecte, prize fara impamantare, patrunderea de lichide, metale sau alte substante in interiorul echipamentelor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor, conectarea sau deconectarea anumitelor componente in timpul functionarii echipamentelor, virusari, rescrieri gresite de BIOS etc. precum si produsele la a caror instalare s-au folosit incorect programele de instalare sau au fost utilizate alte drivere ori programe decat cele originale. Instalarea sau punerea in functiune a produselor de catre persoane neautorizate duc la pierderea garantiei.

 

                Produsele software nu fac obiectul garantiei.

                Base Trading SRL nu isi asuma raspunderea pentru pierderile de date cauzate de eventualele defectiuni sau in perioada care echipamentul se afla la sediul firmei noastre.

                In cazul solicitarii nejustificate de acordare a garantiei ne rezervam dreptul de a cere beneficiarului contravaloarea manoperei de investigare a produsului reclamat ca fiind defect (10 EURO fara TVA / ora, la cursul B.N.R. din ziua investigarii).

                Nu se acorda garantie ecranelor de tip TFT/LCD/LED decat in cazul in care exista mai mult de 5 subpixeli aprinsi / stinsi, conform standardului de calitate international ISO 13406-2 clasa II.

                Atentie: Deteriorarea, stergerea sau pierderea etichetei cu serialul produsului duce la pierderea garantiei. NU SE ACCEPTA PRODUSUL IN NICI UN SERVICE FARA ACEST SERIAL

                Conform Art.16 din Legea nr.449/2003 care reglementeaza vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, raspunderea vanzatorului este angajata daca lipsa de conformitate apare intr-un termen de 2 ani, calculat de la livrarea produsului. Termenul de conformitate este diferit de termenul de garantie. Garantia, conform aceluiasi act normativ mentionat, Art.19, este obligatorie din punct de vedere juridic pentru ofertant, in conditiile specificate in declaratiile referitoare la garantie si in publicitatea aferenta. Deci, vanzatorul garanteaza impotriva oricarei nonconformitati pentru 2 ani si asigura o garantie conforma cu publicitatea facuta, fara un termen minim sau maxim.